Werk en opleiding

In februari 2023 ben ik als UX designer begonnen bij WebNL. Ik ben verantwoordelijk voor het ontwerpen van de gebruikersinterface en de gebruikerservaring van onze websites en applicaties. Als UX-designer bij WebNL heb ik het voorrecht om te werken op het snijvlak van technologie, design en gebruikerservaring. Of zoals we bij WebNL zeggen:

"Alles mooier en beter!"

Opleidingen

2005-2009 Media vormgeven | Grafisch Lyceum Utrecht (GLU)

2009-2013 Communication and Media Design (CMD) Hogeschool Utrecht (HU)

EO

In de zomer van 2013 ben ik na mijn studie CMD begonnen met werken bij de EO als webdesigner (lees: frontend-developer, UX designer en UI designer in 1 ). Na 5 jaar als webdesigner ontstond de mogelijkheid om mijn focus te verleggen op UX design en de frontend-werkzaamheden over te laten aan een frontend-developer. Met veel plezier heb ik gewerkt als UX/UI-designer en heb ik samen met mijn team voornamelijk websites voor TV-programma's gemaakt.

Communication and media design (HU)

Tijdens mijn studie Communication and Media Design (CMD) ben ik veel bezig geweest met digital design. In mijn 3e studiejaar heb ik de minor "an ICT experience" gevolgd. (eindcijfer: 9), tijdens die minor heb ik een basis gelegd in PHP en JS (Heel veel verder dan die basis ben ik overigens nooit gekomen ) en ben ik veel bezig geweest met HTML/CSS en WordPress. In datzelfde jaar heb ik 5 maanden stage gelopen bij de EO als webdesigner (eindcijfer: 9). In mijn laatste jaar ben ik afgestudeerd bij de EO met als onderwerp responsive design, daar heb ik een onderzoek gedaan en de basisprincipes neergelegd voor de eerste responsive website van de EO (eindcijfer: 8- )

Bekijk afstudeeronderzoek

Media vormgeven (GLU)

Na een ingewikkelde periode op de middelbare school werd ik tot mijn grote blijdschap als 15-jarig ventje aangenomen op het Grafisch Lyceum in Utrecht (GLU). Dat was een bevrijding voor mij als persoon én voor mijn creativiteit. In deze jaren heb ik Photoshop helemaal uitgeplozen, bouwde ik mijn eerste website met HTML/CSS, ontdekte ik WordPress, ontwierp ik logo’s in Illustrator, maakte ik flyers, posters en brochures in InDesign, monteerde ik volop zelf gefilmde filmpjes in Premiere Pro en later Avid, ontdekte ik de magie van After Effects, bouwde ik landschappen en treinen in 3D Studio Max en maakte ik simpele spelletjes met Flash ActionScript.